Flint

Flint is een theater- en evenementenlocatie, gelegen in het centrum van Amersfoort. Tijdens Dias Latinos 2024 vinden hier meerdere concerten plaats en dit wil je zeker niet missen! Flint is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Hieronder vind je de routebeschrijvingen en informatie over parkeren bij Flint.

Met de fiets

Woon je in Amersfoort? Dan raden wij aan om op de fiets te komen. Bij Flint is er beperkt plek om je fiets te plaatsen, maar in het centrum vind je meerdere gratis bewaakte fietsenstallingen. Let op: niet alle fietsenstallingen zijn dagelijks ook ’s avonds geopend. Controleer daarom altijd van tevoren de openingstijden

Openbaar vervoer

Station Amersfoort Centraal heeft vanwege zijn centrale ligging een directe verbinding met de meeste grote steden.

  • Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht rijdt er minstens één keer per uur een intercity. Ook vanuit de richtingen Zwolle, Apeldoorn, Enschede en Groningen rijden er regelmatig treinen en hoef je niet over te stappen.
  • Flint is bereikbaar per stadsbus – lijn 5 en 6. Met lijn 5 stap je uit bij halte ‘de Flint’ en loop je linksaf, de brug over. Je vindt Flint meteen aan jouw rechterzijde. Met lijn 6 stap je uit bij halte ‘Kamp/De Stier’. Loop rechtdoor over de rotonde met De Stier en sla de Scheltussingel in. Na circa vijf minuten heb je aan je linkerhand een brug naar de Coninckstraat. Flint is aan je rechterhand.
  • Loop je liever van het station naar Flint, houd dan rekening met circa 25 minuten reistijd (1,7 km).
  • Ook kun je een ov-fiets huren. In de fietsenstalling van station Amersfoort Centraal zijn ruim voldoende ov-fietsen beschikbaar.

Parkeren

Je kunt parkeren in Parkeergarage Flintplein. Vanaf de snelwegen A1 en A28 neem je afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit ga je linksaf. Je bevindt zich op de Hogeweg. Blijf rechtdoor rijden, richting centrum. Na het passeren van twee benzinestations aan jouw linkerhand ga je bij de verkeerslichten rechtsaf, de Flierbeeksingel op. Volg vanaf hier de P-route Parkeergarage Flintplein. De uitgang van de parkeergarage bevindt zich tegenover de ingang van Flint.

Het komt af en toe voor dat Parkeergarage Flintplein vol is. Je kunt dan gebruikmaken van andere parkeergarages in de buurt van Flint:

  • Parkeergarage Beestenmarkt (5 minuten lopen)
  • Parkeergarage St. Jorisplein
  • Parkeergarage Stadhuisplein

Garderobe

Je kunt gebruikmaken van de garderobe. Bij sommige voorstellingen is er geen bewaakte garderobe beschikbaar. Het is niet toegestaan om jassen mee te nemen in de zaal.