fiesta

maatschappelijk betrokken en inclusief

fiesta: Para toda la Familia

Dias Latinos zet Amersfoort in beweging. Voor en tijdens het festival bereiken wij een breed publiek. Maar we willen meer doen om ons doel, een inclusief feest ‘para toda la familia’, te realiseren. Daarom organiseren we een paar keer per jaar een Fiesta met mensen die niet op eigen gelegenheid van Dias Latinos kunnen genieten. We doen dit samen met maatschappelijke organisaties, zoals woonzorgcentra, en met studenten van MBO Amersfoort. Onze gasten en medewerkers van de woonzorgcentra genieten metelkaar van de muziek en het gezamenlijke plezier. Voor de studenten is het voorbereiden op en mee uitvoeren van een fiesta een bijdrage aan hun opleiding. Ze doen theoretisch en direct ervaring op met de doelgroep waarvoor de fiesta wordt georganiseerd.

Eerdere Fiestas

Sinds 2017 organiseert Dias Latinos fiesta’s, altijd op de vrijdagmiddag voorafgaande aan de opening van het festival. De eerste jaren waren cliënten van de Amerpoort te gast bij Flint. In de jaren daarna bezochten we met de fiesta’s de Koperhorst en Hart van Vathorst. In 2022 breidden we hetaantal fiesta’s uit van één fiesta naar drie fiesta’s. Dat jaar bezochten we Birkhoven, Nijenstede en bij de start van het festival Hart van Vathorst. Voor 2023 staat in mei een fiesta op de planning bij woonzorgcentrum ’t Hamersveld in Leusden; bij de start van het festival is de fiesta bij GGZ Centraal; in oktober ontvangen we cliënten van de Amerpoort in Fluor voor een fiesta. Sinds 2017 werken we voor de fiesta’s die plaatsvinden bij de start van het festival samen met tweedejaars studenten maatschappelijke zorg van MBO Amersfoort. Hun deelname maakt deel uit van hun curriculum. De foto-impressie hieronder geeft een beeld van de fiesta’s in 2022 en 2023.
Lees hier het verslag over de fiesta in Zon & Schild, in verband met privacy hebben wij hier geen beeldmateriaal gemaakt.