vrijwilligers

meld je aan!

Elk jaar helpen tientallen vrijwilligers mee om van Dias Latinos een succes te maken. Zij zorgen bijvoorbeeld dat bezoekers precies weten waar ze moeten zijn, dat artiesten de weg naar het podium vinden en dat het heerlijke crewbuffet, waar ook de vrijwilligers zelf van mee-eten, op tijd voor iedereen klaarstaat. Wil jij ook helpen? Geef je dan op als vrijwilliger!

Teamwork en veel lol
Vrijwilligerswerk doe je nooit alleen. Je bent altijd onderdeel van een team dat samen verantwoordelijk is voor één onderdeel van het festival. Bijvoorbeeld van het productieteam, artiestenteam, of een pleinteam. Naast het werk, is het vooral ook heel gezellig met je teamleden.

Artiestenbegeleider

Je bent onderdeel van het team dat zorgt dat artiesten op het juiste moment, op de juiste plek staan. Artiesten melden zich bij de artiestenbalie. Vanaf hier neem jij de band op tijd mee naar het juiste podium en ben je ook daar hun eerste aanspreekpunt voor alle vragen.

Publieksbegeleider

Publieksbegeleiders zijn de visitekaartjes van Dias Latinos! Je beantwoordt allerlei vragen van bezoekers. Wanneer begint het optreden? Waar zijn de workshops? Hebben jullie T-shirts te koop? Jij weet de antwoorden en helpt de bezoekers op weg! Gastvrij en behulpzaam!

Medewerker opbouw en aankleding

Dias Latinos kleurt de hele binnenstad van Amersfoort. Dat vraagt om de nodige voorbereiding. Van het zetten van hekken en aankleden van podia, tot het hijsen van vlaggen en spandoeken. Het productieteam kan op donderdag en vrijdag je hulp erg goed gebruiken!

Medewerker afbouw

Alles wat is opgebouwd, moet ook weer opgeruimd worden. Zondagavond en maandag is het productieteam hier hard mee bezig. De hekken mogen weer aan de kant, catering mag weer naar kantoor en alle doeken, vlaggen en banners kunnen weer naar de opslag. Help jij ons mee?

Backline-coördinator

Een specifieke rol, voor iemand met kennis van instrumenten! Latin muziek kent veel percussie en en deel van de instrumenten regelen wij voor de artiesten, zodat zij ze niet mee hoeven te nemen. Jij zorgt tijdens het weekend samen met runners dat de juiste instrumenten op de juiste plek staan.

Runner/vliegende keep

Een runner is de vliegende keep van het productieteam. Hou je van verrassingen? Dan is dit de rol voor jou. Zo heb je niets, zo heb je drie verzoeken. Een beetje kracht is handig (niet noodzakelijk), want soms zal je op de bakfiets moeten springen om spullen tussen de locaties te vervoeren.

Chauffeur

Artiesten melden zich nét buiten het centrum bij de artiestenbalie. Jij vervoert hen veilig van en naar het podium, met hun instrumenten. Je wordt aangestuurd door een coördinator, die alle verzoekjes voor transport aan jou en je mede-chauffeurs doorgeeft. Rijbewijs B is voldoende.

Ontvangst danscongres

Op zaterdag en zondag vindt in de ochtend en middag het danscongres van Dias Latinos plaats. Bezoekers met een ticket volgen hier meerdere dansworkshops van verschillende latin dansdocenten. Jij ontvangt de deelnemers, wijst ze de weg en beantwoordt hun vragen.

Vrijwilligers | Dias Latinos
Vrijwilligers | Dias Latinos

Meld je aan als vrijwilliger

Dias Latinos is ook dit jaar weer gratis toegankelijk voor het publiek, mede dankzij een heleboel vrijwilligers! Help jij dit jaar ook mee? Laat ons dan weten hoeveel diensten (van gemiddeld 6 à 7 uur) je tijdens het weekend wil werken, wanneer je kan helpen, en welke functies je het leukst vindt om te doen. Of je nu het hele weekend onderdeel bent van het team, of één dienst meedraait om aan de sfeer te proeven: Alle hulp is welkom! Geef je nu op.


Vul onderstaand formulier in. Of ga hier naar het Google Form

Gracias! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Er is iets fout gegaan. Vul alle velden in en probeer het nog eens.