duurzaam

Dias Latinos wil een duurzaam festival zijn. Bij alles wat we doen, denken wij bewust na over de gevolgen voor mens en natuur. Dus (her)gebruiken wij bijvoorbeeld promotiematerialen meerdere jaren, gebruiken we groene stroom en beperken zoveel mogelijk onze CO2-uitstoot. 

Draag zelf ook een steentje bij!

Ook als bezoeker kun je bijdragen aan een duurzamer festival, door met OV of fiets naar het festival te komen, of door samen met vrienden te carpoolen. Samen zorgen we dat we nog vele jaren van heerlijke latin-klanken in de Amersfoortse binnenstad mogen genieten!

Educatie | Dias Latinos
Educatie | Dias Latinos

onze ambities voor 2022

Als organisatie werken wij aan meerdere ambities. Zo zijn onze crewmaaltijden vanaf dit jaar volledig vegetarisch, wat een enorme impact heeft op het milieu. Daarnaast voorkomen we verspilling door slim te plannen en samen te werken met lokale partijen voor daklozen. Ook op het gebied van afvalscheiding en voorkomen van afval zetten we dit jaar nieuwe stappen. Zo zorgen we voor zo min mogelijk vervoersbewegingen voor onder andere artiesten, materialen en instrumenten.

samenwerking met partners