la promesa

Dias Latinos geeft latin-talent een podium

De Latijns-Amerikaanse muziekwereld staat bol van sterke tradities én vernieuwing. Dias Latinos is dan ook continu op zoek naar nieuw latin-talent. Opkomende artiesten die ons verrassen of talent in de dop: Dias Latinos geeft een podium! Bijvoorbeeld via workshops en onze felbegeerde Dias Latinos Award. Met La Promesa geven wij het latin-genre de aandacht die het verdient en bouwen wij een brug naar de toekomst. Wij stimuleren jonge talenten uit binnen- en buitenland om hun muziek te vernieuwen en deze te presenteren aan het Nederlandse publiek, de pers en de muziekindustrie. Zo levert Dias Latinos een waardevolle culturele bijdrage aan de Caraïbische muziek.

Dias Latinos Award | Dias Latinos

Dias Latinos Award

Elk jaar strijden tientallen latin-muzikanten - amateurs, semi-professionals en professionals - om de Dias Latinos Award. De finale vindt plaats tijdens het festival. Waarom de Dias Latinos Award? Latin en Caraïbische muziek bestaan uit uiteenlopende genres, stromingen, stijlen, ritmes en mengvormen. Dat vraagt om bijzondere competenties van de musici. Muziekconcoursen voor jazz- en popmuzikanten en beoefenaars van klassieke muziek zijn er in overvloed. Latin-muziek is in Nederland sterk vertegenwoordigd, maar een serieus concours was er nog niet. Dat is in 2021 veranderd door de lancering van de Dias Latinos Award.

Dias Latinos
Dance Congress

Het nieuwe Dias Latinos Dance Congress bestaat uit dansworkshops, waar jong en oud leert dansen van gepassioneerde latin-dansdocenten. Van bachata, kizomba, salsa, merengue, rumba tot social dancing. Het Dance Congress vindt plaats in De Observant op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli. Dance Congress-bezoekers kunnen hun geleerde dansmoves meteen uitproberen op de dansvloer tijdens Dias Latinos.

Dancing | Dias Latinos