06
May
2024

Waarom ticketverkoop?

Ambitie
Dias Latinos ondergaat dit jaar een transformatie naar een vernieuwde vorm met meer focus op artistiek avontuur, culturele ontdekking en maatschappelijke impact. Onze ambitie is uitgroeien tot dé plek voor latin muziek- en cultuurliefhebbers in Nederland en we slaan daarvoor de handen ineen met verschillende Amersfoortse podia en culturele broedplaatsen. Tijdens de komende editie kun je als bezoeker terecht op unieke locaties in de stad waar je kunt genieten van een hoogwaardige en gevarieerde muzikale optreden(s). De samenwerking met de podia biedt ons de ruimte voor inhoudelijke groei, waarbij we willen aansluiten bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en meer dan alleen muziek wil bieden, maar ook dans, kunst en educatie.

 

Een toekomstbestendig plan

We kiezen voor een toekomstbestendig Latin podium. Zoals Jacco Haker mooi zei, we bestaan al 25 jaar en willen graag 25 jaar vooruit.Daarom kiezen we voor deze inhoudelijke groei en willen we een grotere maatschappelijke impact creëren. Door de samenwerking met de Amersfoortse podia en culturele instellingen wordt een basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking in de toekomst, waarbij we elkaar versterken in het aanbieden van diverse culturele activiteiten zoals optredens, workshops, een mini-foodfestival en nog veelmeer.  

 

Wat verandert er in 2024?

We kiezen voor meer artistieke verdieping en kwaliteit, wat betekent dat we de buitenpodia met live muziek zoals men van ons gewend was de binnenstad voorlopig verlaten vanwege de hoge kosten. Echter, kunnen we het niet laten om de stad Dias Latinos waardig onder te dompelen. Latin Dj’s en film op de pleinen, vrolijke looporkesten door de straten van de binnenstad en dansworkshops en slagwerk workshops voor de kleinste amigo’s. De concerten vinden plaats op de binnenplaats van de Observant, in de Sint Aegtenkapel, op het terras en in de stadszaal van de Flint en in FLUOR.

 

Laagdrempelige tarieven

We behouden uiteraard ook in 2024 ons laagdrempelig karakter. De meerjarensubsidie van de gemeente Amersfoort en verschillende fondsen zoals het Cultuurfonds, SENA, Sociaal Cultureel Fonds de Amersfoortse, VSB fonds en Nutfonds maken mogelijk dat het programma overdag volledig vrij toegankelijk is en dat we in de avonden betaalbare toegangsprijzen voor de optredens kunnen hanteren.  

Wil jij graag een concert bezoeken, maar ben je niet financieel in de gelegenheid hiertoe? Neem dan contact met ons op. We hebben een aantal kaarten gereserveerd voor mensen met een kleinere portemonnee.

Hoe kun jij bijdragen?

Laat zien dat jij ook vindt dat Amersfoort een grootstedelijk georiënteerd Latin festival verdient. Koop een ticket en kom samen met familie en vrienden genieten van het volle programma. Para toda la familia!

Of doneer voor ons maatschappelijke programma de fiesta’s. Dit zijn concerten op locatie voor mensen die niet zelfstandig in staat zijn om het festival te bezoeken.  

Bekijk hier het programma

laatste nieuws

Aankondiging
BEMACHTIG NU JE SUPER EARLY BIRD DANCE CONGRESS TICKET!
Alert
Waarom ticketverkoop?
Aankondiging
Dias Latinos kleurt de binnenstad