dias latinos
LATIN NIGHTS

IN DE OBSERVANT

Naast de gratis optredens op de buitenlocaties organiseren wij dit jaar ook twee concerten in de Sint Joriskerk. Centraal staat het festivalthema Antillen. Geniet van een pianoconcert van onze Artist in Residence Randal Corsen of laat je meevoeren door Izaline Calister met de voorstelling 'Het Eiland van mijn vader'. Voor deze bijzondere concerten koop je een ticket via onderstaande buttons.

impressie

agenda

September 4, 2022

15:00 uur

LOS MISTICOS

Deze salsaband is oorspronkelijk opgericht als de huisband van de Amsterdamse Salsaclub Mystique.In deze club trad de groep wekelijks op voor salsadansers en begeleidde ze regelmatig speciale gasten uit de internationale salsascene waaronder trombonist Jimmy Bosch, Frankie Vasquez en Herman Oliviera.Los Misticos bestaat onder meer uit zangeres Gianna Tam (Latin Devils, Spanish Harlem) en de twee jonge veteranen Juan 'Bulu' Viloria op conga's en Lucas van Merwijk op timbales.

De band heeft daarnaast uitsluitend topmusici in de gelederen waaronder babybassfenomeen Adinda Meertins uit Suriname.
Het repertoire bestaat uit swingende hard core Salsa Dura, grotendeels gearrangeerd door toparrangeur en pianist Marc Bischoff.

Stilzitten is geen optie!

Gianna Tam - vocals en percussie
Adinda Meertins - bass
Juan ‘Bulu' Viloria - conga’s
Marc Bischoff - piano
Oscar ‘Chucky’ Cordero - trompet
Gerrit Jan Binkhorst - sax
Lucas van Merwijk - timbales

Koop je tickets
September 21, 2022

Delia Y Su Tumbao, een groep die sfeer van het oude én het moderne Havana oproept. Op hun album Comunicando slagen zangeres Delia Gonzalez en bassist/componist/arrangeur Jesús Hernández “Corona” er in hun composities met een onmiskenbare Cubaanse swing te verrijken met jazzy elementen (vooral te horen in de blazersarrangementen en de onderliggende harmonie van bas en piano) zonder dat de authenticiteit verloren gaat.

Delia Gonzalez’ indrukwekkende zangtalent wordt begeleid door o.a. Lilian Jarad (piano), Jesús “Corona” Hernández (bas), Enrique Firpi en Jan Luc van Eendenburg (percussie), Joe Rivera (trompet), en José Pérez (saxofoon).

Koop je tickets
October 5, 2022

20:30-21:30 uur

SON DE AQUí


Son de Aquí is een latin band uit Rotterdam, opgericht in Mexico-Stad en gekenmerkt door internationale samenwerkingen. De muziek is geïnspireerd door de folklore van Mexico, Cuba en Colombia, en heeft moderne en stedelijke invloeden zoals hiphop, reggae en elektronica.

In Ella Me Encerró toont Son de Aquí een sterke invloed van de Colombiaanse folklore, met een belangrijke rol voor de Colombiaanse doedelzak en de accordeon, waarbij de band voornamelijk geïnspireerd is door de Colombiaanse cumbia. Het nummer is gecomponeerd door Leonardo Prieto – die tevens verantwoordelijk is voor de regie, compositie, zang, tres cubano, jarana en doedelzak  –  en gearrangeerd door Son de Aquí met speciale medewerking van de Spaanse accordeonist Fernan Mejuto. Het nummer werd opgenomen in Nederland en Duitsland, geproduceerd in Mexico en zal beschikbaar zijn op de bekende digitale platformen. 21 september brengen zij Latin Nights naar Amersfoort!

Luister hier alvast naar Ella Me Encerró

BAND

Leonardo Prieto (Mexico) - regie, compositie, zang, tres cubano, jarana en gaita

Fernan Mejuto (Spanje) - accordeon, koor

Philip Kukulies (Duitsland) - percussie

Daan Arets (Nederland) - drums

Damian Roussos (Griekenland) - bas

Ruben van der Kleij (Nederland) – trompet

Sophie Nakou (Griekenland) - koor

Alkistis Lampropoulou (Griekenland) – koor

Koop je tickets