June
7
,
2023
Locatie:
Observant
tickets

LATIN NIGHT | The Fours

The Fours is een band opgericht door professionele muzikanten bestaande uit vrienden die al vele jaren spelen. Een unieke chemie ontstond na een jamsessie dus besloten zij dit met het publiek te delen. De stijl omschrijf je als funky, energiek en swingend. De muziek bestaat uit eigen composities van Latin Jazz tot Afro Funk vibes.

Leslie Lopez, (Puerto Rico) bassist,percussionist, componist en arrangeur heeft over de hele wereldgespeeld,opgenomen en getoured met vele internationale acts, waaronder Nueva Manteca,Cubop City Big Band en Conexión Latina. Hij is al 29 jaar lid van deinternationale Nederlandse groep “New Cool Collective”. De band bracht intotaal 18 albums uit, won vele prijzen waaronder een Edison en een Gouden Kalf.Hij heeft lesgegeven aan conservatoria in Europa, Latijns-Amerika en Azië en produceertzijn eigen muziek. Zijn eigen album “Bomba Moderna” is een masterpiece.

 

Finn Peters, (Engeland) is eenmeermaals bekroonde saxofonist, fluitist, componist en producer. Zijnveelzijdige, brede benadering van compositie en improvisatie komt voort uit hetwerken met enkele van de meest vooruitstrevende artiesten van het afgelopendecennium.Hij speelde o.a. met Jamiroquoi, Chaka Khan, Incognito en Sam Rivers.Naast zijn eigen projecten en platen label heeft hij de afgelopen 25 jaar alsside-man gewerkt en wereldwijd opgetreden in meer dan 90 landen. Finn won decategorie "Beste sessie" van Radio 1 Worldwide Awards en werd tweedein de categorie "Beste album” Ook won hij de BBC Jazz Award.

 

Jeen Rabs, (Nederland) gitarist en componist is actief inverschillende muziekstijlen en speelde onder meer in New York, Zuid-Amerika,Azië en Afrika en bracht 2 cd’s uit onder zijn eigen naam. Als docent was hijwerkzaam aan de Universiteiten van Rio De Janeiro, Bangkok en Addis Ababa en ishij met enige regelmaat actief als studiomuzikant in Dublin. Jeen speelt ookmet Deborah Carter, Zandscape en de Holland Big band.

 

Olaf Keus, (Nederland) is een master op drums in zijnfavorieten stijlen jazz, Latin, Braziliaans en funk en speeltpercussie-instrumenten uit Zuid-Amerika en Afrika. Hij is thuis in vele stijlenen laat dit horen met o.a. Mike Dell Ferro, Ronald Snijders en Efraïm Trujillo.Olaf speelt met veel Braziliaanse artiesten zoals Ceumar en Celio RobertoSilva. Olaf en de Indonesische pianiste Nita Aartsen touren al enige jarensamen door Azië en Europa. Hij is drum en ensemble leraar aan de MuziekschoolAmsterdam en geeft Body percussie lessen aan het Amsterdamse Conservatorium.