July 1, 2023

Tromboranga

Als onderdeel van de nieuwe generatie onafhankelijke Latin-orkesten is Tromboranga de pure essentie van "Salsa Dura". De pittige ingrediënten van Tromboranga zijn de trombones klanken, stevige en sterke percussie, en de essentie van “soneos” (stem improvisatie tussen het refrein). Met invloeden uit de salsamuziek van de jaren 60 en 70 samen met een rauw, sterk en zeer dansbaar geluid.

Originele liedjes zoals "Humildad", "Palo pa la campana", "Ah Caraj", "Mi China Colombiana", vertellen verhalen die het leven van een ieder van ons kunnen beschrijven. Tromboranga, de nummer één op de Latin radio's en dansvloeren wereldwijd. Tromboranga bestaat uit muzikanten uit het Caribisch gebied en Europa, allemaal inwoners van Barcelona, ​​​​Spanje.

Bestaand uit:

Joaquín Arteaga, bandleider, timbale en componist uit Venezuela

Diego Coppinger, traditionele "Sonero"

Freddy Ramos, zanger uit Venezuela

Rafael "Madagascar" Arciniegas, voegt een Colombiaans tintje toe met zijn piano en arrangementen

Lorenzo "El diablo" Barriendos, Venezolaanse muzikant op bas

De sterke en kleurrijke trombonesectie, die een onderscheidend stempel drukt op de band: Vladimir Peña (Venezuela), Pablo Martin (Catalonië) en Sergi Tous (Spanje), allen ondersteund door de verfijnde conga van Oriol Martinez en de pittige bongo van Mark Trias.

Wij zijn super trots dat zij Amersfoort laten dansen op Dias Latinos!