June 30, 2023

Ndlovu Youth Choir

Sinds de oprichting in 2009 is het Ndlovu Youth Choir uitgegroeid tot een van 's werelds meest gewaardeerde groepen. Hun unieke muzikale arrangementen, krachtige zang, onweerstaanbaar gecombineerd met betoverende choreografie en aanstekelijke energie hebben miljoenen over de hele wereld geïnspireerd.


Wat begon bij een naschools programma voor weeskinderen en kwetsbare kinderen is uitgegroeid tot een internationale opname- en tourcarrière. Participatie brengt niet alleen waarden van saamhorigheid, arbeidsethos en verantwoordelijkheidsgevoel bij, maar het ontwikkelt ook zelfdiscipline, zelfvertrouwen en leiderschap. Door het koor krijgen koorzangers een mondiaal perspectief dat een vroege weg biedt naar artistieke en professionele prestaties. Het koor gebruikt hun talenten om hun inspirerende verhaal met de wereld te delen door middel van zang en dans.


Het repertoire van het koor is een spannende mix van traditionele Zuid-Afrikaanse genres met pop, rock, jazz en EDM. Hun intentie om een fris en origineel geluid te creëren blijkt duidelijk uit hun vermogen om internationaal bekende nummers - Toto's Africa, Kygo's Higher Love, U2's Beautiful Day en Ed Sheeran's Shape of You - naar een opwindend nieuw territorium te brengen.


De ongelooflijke run van het Ndlovu Youth Choir op America's Got Talent (seizoen 14) zorgde ervoor dat ze het eerste koor in de geschiedenis van America's Got Talent of Britain's Got Talent waren dat de finale bereikte. Hun ontroerende optredens wonnen harten en geesten over de hele wereld. Na hun laatste AGT-optreden bestempelde de legendarische muziekproducent en platenbaas Simon Cowell het optreden als 'De beste finale waar ik ooit in mijn leven op heb gezeten'. Hij tekende vervolgens het koor en samen met SYCO en Sony Music brachten ze hun eerste album uit, dat binnenkwam op nummer één op iTunes.


Terwijl de snelle opkomst van het Ndlovu Youth Choir doorgaat, streven ze ernaar de creatieve grenzen van zang en dans te verleggen om publiek van alle leeftijden over de hele wereld te bereiken en te raken. Hun energieke optredens hebben niet alleen het publiek over de hele wereld in vervoering gebracht, maar hebben ook een boodschap van hoop, liefde en saamhorigheid gedeeld.