July 1, 2023

Maite Hontelé & het Nederlands Jeugd Jazz Orkest

De trompettist/bandleider en meervoudig Grammy Award genomineerde Maite Hontelé is de nieuwe artistiek leider, inspirator, coach en solist van het supertalenten-orkest NJJO. Het NJJO wordt in een uniek tweejarig coachingstraject klaar gestoomd om met MAITE HONTELÉ’S NJJO GOES MAMBO eerst in Nederland en vervolgens in 2024 internationaal tournees aan te gaan.

Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe hedendaagse crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazz improvisaties op een perfecte manier samen.

Dit biedt zowel het NJJO als het publiek een brede waaier aan muzikale mogelijkheden: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd!

Het repertoire heeft daarnaast een relatie tot mijn eerdere albums of het zijn stukken die speciaal voor het NJJO worden geschreven.

Medewerking daaraan verlenen onder meer de meervoudige Grammy winnaars zoals de Amerikaanse arrangeur en trompettist Philip Lassiter (Prince) en Juancho Valencia uit Colombia.

 

Maite Hontelé

Tussen 2009 en 2018 woonde Maite Hontelé in Colombia. Een decennium waarin zij 5 cd’s uitbracht en met haar eigen salsa-band vele concerten over de hele wereld gaf. De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy. Cuba Linda won in 2019 een Cuba disco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden vooreen Edison Jazz/World.