July 2, 2023

Ronald Snijders & Jazz Orchestra of the Concertgebouw All-Stars

Verwacht een portie swingende kaseko en kawinavan Nederlands’ bekendste jazzfluitist Ronald Snijders en musici van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw! In 2022 trokken het jazzorkest en de kersverse Boy Edgar Prijs winnaar al succesvol door het land en vertelden ze het verhaal van de diverse Surinaamse (muziek)geschiedenis. Ook in Amersfoort zorgen ze nu voor een dansbare cross-over tussen jazz en Afro-Surinaamse muziek!

Biografie
Ronald Snijders is een belangrijke vaandel drager van de kaseko jazz. Al meer dan 50 jaar brengt de fluitist een swingende fusion tussen Amerikaanse jazz, funk, soul en Surinaamse kaseko, kawina maar ook Braziliaanse jazz. Hij drukte zijn stempel op de Nederlands muziekcultuur en werkte samen met talloze iconische Nederlandse musici waaronder Willem Breuker,Theo Loevendie, het Metropole Orkest en Boy Edgar. In 2022 won hij de gelijknamige Boy Edgar prijs: de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandse jazz.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw werkte voor het eerst samen met Ronald Snijders in de jaren negentig, met spetterende concerten in het oude Bimhuis. Het orkest bestaat uit de beste Nederlandse jazz musici en is geworteld in de Nederlandse big band traditie. Met regelmaat werd er samengespeeld met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Toots Thielemans, Christian Scott, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. De big band won meerdere Edison Awards.