Dias Latinos is het grootste én gratis latin & caribische festival van Nederland! Op 1, 2 en 3 juli transformeren wij de historische binnenstad van Amersfoort in een Latijns-Amerikaans feest, met de beste artiesten, workshops en allerlei andere festiviteiten. Verspreid over meerdere locaties kan je artiesten uit binnen- en buitenland horen spelen. Alle buitenlocaties zijn gratis toegankelijk. Voor optredens in de Sint Joriskerk en het Dias Latinos Dance Congress start binnenkort de ticketverkoop.

Festivalthema
Dias Latinos 2022 staat in het teken van de Antillen. Dit thema loopt als een rode draad door onze programmering en is in lijn met de Artist in Residence van dit jaar, Randal Corsen uit Curaçao. Ook andere Antilliaanse artiesten, zoals Giovanca, Izaline Calister, Tipico Den Haag en Stanley Clementina & C-Shaw, treden op!

Dias Latinos Cinema
Samen met Theater De Lieve Vrouw presenteren wij Dias Latinos Cinema. Een bijzondere filmprogrammering rond het festivalthema de Antillen, met Spaanstalige en Caribische films. Zoals op 30 juni The Photograph van de Antilliaanse regisseur Sherman de Jesús met muziek van Randal Corsen. Na afloop leidt Jörgen Raymann, ambassadeur Dias Latinos, een filmgesprek.

Mondriaan 150
150 jaar geleden werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Dias Latinos viert dit uitbundig met een Samba-trommelgroep met 150 Amersfoorters! Meer info volgt.

Giovanca

Kumbia Boruka

Izaline Calister - Het eiland van mijn vader

Cubop City Bigband

Randal Corsen en Dibo D

Maurino

volledige programma

locaties

Dias Latinos vindt elk jaar plaats in het centrum van Amersfoort. Verspreid over meerdere locaties treden artiesten uit binnen- en buitenland op.

Kaart Dias Latinos 2022
ontdek alle locaties

impressie

No items found.
bekijk meer beelden