DIAS LATINOS
Cinema

Dias Latinos is dit jaar niet alleen muziek en dans, maar ook film! Samen met Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort presenteren wij Dias Latinos Cinema: een bijzondere filmprogrammering met prachtige Spaanstalige en Caribische titels.

impressie

SPECIAL EVENT

The Photograph - het filmgesprek

Met een knipoog naar het festivalthema de Antillen kon je op 30 juni al kijken naar The Photograph van de Antilliaanse regisseur Sherman de Jesús. Randal Corsen, onze Artist in Residence van dit jaar, componeerde de muziek. Vóór aanvang - live - gaven zij een inleiding over The Photograph. Ná de film nam het gezelschap plaats op het podium voor het Filmgesprek, onder leiding van Jörgen Raymann, ambassadeur van Dias Latinos.

KOOP JE TICKETS

Filmagenda

The Photograph

Met één foto ontketent 'The Photograph' een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus. De Jesus vertrekt met een duidelijke missie naar New York: achterhalen welk verhaal schuilgaat achter de enige foto die hij van zijn grootvader, Juan de Jesus, heeft. Een zwart-wit portret van een trotse man in een wit tropenpak, een echte heer anno 1920.

Tickets & Tijden

Chopin Caribbean Key

De film vertelt de Antilliaanse muziekgeschiedenis van de wereldberoemde Poolse componist Fryderyk Chopin. Zijn muziek bereikte Curaçao in de 19e eeuw en inspireerde lokale muzikanten om de 'Caribbean Mazurka' te componeren.

Met muziek van Randal Corsen, onze Artist in Residence!

Tickets & Tijden

Mambo man

Dit is het verhaal van een Cubaanse boer en muziekpromotor die alles inzet op een deal die te mooi lijkt om waar te zijn.

Mambo Man is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en ontroert zowel je geest als je voeten, met zijn onvergetelijke passie en bedwelmende muziek. De soundtrack en live-optredens in de film bevatten enkele legendarische Cubaanse artiesten die in de box office-hit Buena Vista Social Club verschenen.

Tickets & Tijden