artist in
residence '22

Randal Corsen

Dias Latinos 2022 staat in het teken van de Antillen. Wij zijn er enorm trots op dat de Curaçaose pianist en componist Randal Corsen dit jaar ‘Artist in Residence’ van Dias Latinos is! Jaarlijks is dit de titel van een gerespecteerd musicus uit de Latin-wereld die bijdraagt aan concerten, uitvoeringen, educatieve activiteiten en de jurering van de Dias Latinos Award. Hiermee komt een grote wens van artistiek leider Lucas van Merwijk in vervulling om veel ruimte te bieden aan de artistieke en culturele rijkdom van Latin-muziek in Nederland en daarbuiten.
Randal Corsen leidt tijdens Dias Latinos een aantal workshops, masterclasses en bijzondere muzikale projecten. Een voorbeeld is de Curaçao Salsa bigband, in samenwerking met de Cubop City Big Band en Randal. Verder speelt Randal Corsen een solopianoconcert en beleeft zijn nieuwste project Muzik Sin Barrera de Europese première.

Randal Corsen in het kort

Randal Corsen is een virtuoos pianist en de muzikaliteit vloeit door zijn aderen. Hij emigreerde bijna tien jaar geleden naar Curaçao, waar hij in 1972 werd geboren. Vanaf 1990 studeerde hij piano aan het Brabantse Conservatorium in Tilburg en hij studeerde vijf jaar later cum laude af.  
Pianist/componist

Randal Corsen speelt veelzijdige jazz die verbindt met klassiek, Antilliaanse invloeden, andere Caribische muziek en rock als het zo uitkomt. Hij won een Edison, componeerde voor Tania Kross de eerste opera in het Papiaments en was muzikaal leider voor Izaline Calister.